Våra katter

Sibiriska katter

Lapis

Stamnamn: SE* Sibir Koshki Lapis Lasul af Heruvim

Född:  2015.07.16

Färg: bruntabby-vit n0922

Hälsostatus:

Nykomlingen till vår kattfamilj.  Tuffing som vill gärna styra  över hela kattbesättningen. Underbar tonåring : glad , lekfull, kelig ( när hon vill ) flicka 

 

Tishka

Stamnamn: Aq-Bars Candy

Född: 2010.02.24
Färg: 
SIB n0924/ Brunspotted med vitt

Hälsostatus: - kastrerad ,  frisk vid sina fina 13 år 


Tishka/Tihonja betyder ”någon som är tyst” på ryska, vilket stämmer perfekt in på vår sibiriska dam. Den största delen av tiden brukar hon kommunicera med oss genom lågmälda pip, förutom under de tillfällen när hon löper, då hon gärna vill använda sin röst till fullo. Tischka är en vacker och trivsam hona, och att döma av hennes suktande blickar på de kattungar vi har haft hemma under de senaste åren, så längtar hon efter att bli mamma. Än så länge är hon för liten för det, fastän vi har planer på att para henne i framtiden. Men under tiden är vi glada över att hon har lyckats hitta en tillfällig protegé i Modest, vårt sibiriska nyförvärv. Ett stort tack till Yasmin för denna underbara katt!

Domino

Stamnamn: *Kitezj-Grad Domino Mischka

Född: -
Färg:
Smoke

Hälsostatus: kastrerad


Vår första sibiriska hane! Domino kommer från vår egna lilla uppfödning och har fått mycket beröm för sin fina päls. Vår dotter förälskade sig i honom när han var liten och han bor nu hemma hos henne, där han leker herre på täppan och ställer till med massa ofog.

Modest

Stamnamn: S*Magica De Vil's Modest Alekseevich

Född: 2011.06.21
Färg:
 SIB n 09/Svart med vitt

Hälsostatus: - kastrerad


Senaste tillskottet till familjen! En lekfull krabat som började styra och ställa från det första ögonblicket som han satte tassen innanför vår dörr, och som hittade en perfekt lekkamrat i Tishka. I framtiden, när båda har växt till sig, planerar vi en parning mellan dem två. Och därefter har vi tänkt kastrera Modest, så att vi får ha honom alldeles för oss själva. Tack Lotta för att vi fick köpa vår lilla kelgris av dig!

Abessinier

Lina

Stamnamn: IC S*Aucuparias Anna Lindh

Född: 2003.09.11
Färg: 
Aby a /blå

Hälsostatus: Ögonspeglad flera gånger u.a.


Lina är den äldsta katten i vår familj. Hon är en snäll hona med ett fint temperament, tyst röst och ett omättligt förhållande till mat i alla former. Hon är också en stolt mamma till fem kullar, sammanlagt arton kattungar genom åren (bland annat vår egen Chanel). Men nu är hon kastrerad och lever ett glatt pensionärsliv med mycket mat och vila. Och när hon saknar det ljuva mammalivet har hon alltid ett gäng leksaksråttor från IKEA att ösa ut sin kärlek på. De är med henne överallt, och Lina tar hand om dem som om de vore hennes egna kattungar (vilket innebär att hon tar dem med sig till sin matskål, ropar på dem när de är borta, och bär med sig dem från rum till rum).

Chanel

Stamnamn: S*Kitezj-Grad Chanel

Född: 2007.11.04
Färg: 
Aby a /blå

Hälsostatus: PK-fri , PRA-bärare enl. DNA-test.


Chanel är en magnifik liten dam som fick oss på fall den första gången hon slog upp sina vackra, uttrycksfulla ögon. Hon är dotter till Lina, så vi hade äran att föda upp henne i vårt eget hem. Det var egentligen aldrig någon tvekan om vi skulle behålla henne eller inte. Chanels benstruktur, hennes graciösa hållning och de ovan nämnda ögonen gör per automatik att man aldrig vill släppa henne ifrån sig. Men det betyder inte att hon särskilt lätt att uppfostra. Vi hittade henne bokstavligen överallt, och hon blev jämt instängd i garderober, kylskåp, och till och med i diskmaskinen.

Chanel har ställts ut på flera kattutställningar med goda resultat. Hon blev bland annat ”Best in Show” i kategori 4 (vuxna honor) i Sigtuna, september 2010.

Hittills har hon bara haft två kullar med kattungar. Den första gången blev det två pojkar, och den senaste skaran består av tre honor. Läs mer om våra kattungar här.